Rejestracja
Tutaj jesteś: Strona głównaDietaRodzaje diet

Rodzaje diet

3 najdziwniejsze diety, które nie są skuteczne. Kto i dlaczego je stosuje?

3 najdziwniejsze diety, które nie są skuteczne. Kto i dlaczego je stosuje?

Data publikacji: 2016-11-09
O dietach cud, które cudem się jednak nie okazywały, słyszał chyba każdy, ale były to diety związane na przykład z kolorem oczu albo znakiem zodiaku, czyli nie przynoszące co prawda efektu, ale też i nieszkodliwe. Jednak chęć szybkiego i łatwego osiągnięcia niskiej wagi doprowadziła do powstania...
Czy dieta białkowa ma pozytywny wpływ na zdrowie?

Czy dieta białkowa ma pozytywny wpływ na zdrowie?

Data publikacji: 2016-02-18
Białko jest jednym ze składników niezbędnych do budowy i regeneracji organizmu. Z tego powodu nigdy nie powinno brakować go w jadłospisie. Dieta białkowa, zwana również proteinową, zakłada że białka powinno być nawet więcej niż innych składników. Ma to pomóc nie tylko w budowie mięśni, lecz również...
Zdrowo i smacznie bez glutenu

Zdrowo i smacznie bez glutenu

Data publikacji: 2016-02-04
Gluten to inaczej mieszanina białek roślinnych. Jego wartość odżywcza jest niewielka, dodatkowo powoduje, że produkty go zawierające są elastyczne i plastyczne. Jeszcze do niedawna osoby na diecie bezglutenowej miały ograniczony wybór posiłków. Na szczęście, sytuacja ta zmienia się w szybkim tempie...
Dieta pudełkowa, czyli jedzenie podzielone na porcje

Dieta pudełkowa, czyli jedzenie podzielone na porcje

Data publikacji: 2016-10-18
Dieta pudełkowa nie polega na zjadaniu produktów spożywczych przygotowanych jak na wyprawę kosmiczną. To rozkoszowanie się niezwykle apetycznym jedzeniem dostarczanym pod drzwi. Jeśli marzymy o tym, aby pozbyć się nadwyżki kilogramów z ciała, ale dotychczas żaden z programów żywieniowych nie...
Niski indeks glikemiczny podstawą menu?

Niski indeks glikemiczny podstawą menu?

Data publikacji: 2016-02-29
Indeks lub wskaźnik glikemiczny (IG) to wartość, która klasyfikuje produkty spożywcze na podstawie ich wpływu na poziom glukozy we krwi w czasie około 2-3 godzin po ich spożyciu. Jest on definiowany jako średni procentowy wzrost stężenia glukozy po spożyciu porcji produktu zawierającego 50 gramów...
Wróć 1 ... 2 3 4 5 6 ... 10 Dalej
Magazyn Rodzina Zdrowia
nr 30

Czytaj ZA DARMO!

.

___________________________REKLAMA

___________________________________