Zdrowa żywność
Data publikacji:
2016-02-05
Odpowiednio dobrana dieta ma niebagatelny wpływ na twoją formę i samopoczucie. Wiele warzyw posiada właściwości, dzięki którym poczujesz się lepiej. Dodatkowo dzięki zawartym w nich składnikom odżywczym zyska twój wygląd i kondycja. Dowiedz się co jeść, aby być w formie oraz sprawdź czy dania,...
Jaki wpływ mają orzechy na kondycję mózgu?
Data publikacji:
2016-02-29
Orzech włoski (łac. Junglans regia) to bardzo popularne w naszej szerokości geograficznej drzewo, które – jak sama nazwa wskazuje – pojawiło się na naszych terenach dzięki Rzymianom. Mimo że specjaliści od żywienia bardzo często wymieniają orzechy włoskie wśród najzdrowszych przekąsek, wciąż warto...
Jajka – czy warto je jeść?
Data publikacji:
2016-02-04
Jajek nie należy usuwać z menu. Wartości odżywcze jajek są doceniane nawet przez Światową Organizację Zdrowia (WHO), która zaleca jedzenie do 10 jaj tygodniowo, oczywiście uwzględniając w tym również jajka dodawane do innych potraw, np. makaronów lub mięs. Jeżeli nie ma przeciwwskazań zdrowotnych,...
Obniżanie cholesterolu bez leków – to może się udać!
Data publikacji:
2016-02-05
Wbrew temu, co sądzi się o cholesterolu, problemy z nim nie pojawiają się dopiero w podeszłym wieku. Obecny styl życia oraz odżywiania sprawia, że z jego nadmiarem borykają się również ludzie stosunkowo młodzi. Aby nie rozwinęło się to w poważną chorobę układu krwionośnego, niezbędne jest obniżenie...
Jarmuż – z czym to się je?
Data publikacji:
2016-02-12
Jarmuż to odmiana kapusty, która w ostatnim czasie robi furorę wśród osób dbających o zdrowy styl życia. Podpowiadamy, jak najlepiej go przyrządzić i na jakie jego właściwości warto zwrócić uwagę.
___________________________REKLAMA
___________________________________