Zdrowa żywność
Data publikacji:
2018-11-16
Masło czy margaryna – odwieczny dylemat! A gdyby tak podejść do tematu od innej strony i spróbować wyeliminować z naszej diety zarówno masło, jak i margarynę? Czym moglibyśmy smarować kanapki? Jakie zamienniki masła i margaryny moglibyśmy stosować? Oto kilka propozycji, które bez wątpienia warto...
Ryba zamiast mięsa
Data publikacji:
2016-01-28
Dietetycy biją na alarm: Polacy jedzą za mało ryb. Przeciętny Polak zjada rocznie 13 kg ryb, podczas gdy średnia dla Unii Europejskiej wynosi 22 kg. Warto zwiększyć spożycie ryb, które mogą urozmaicić jadłospis i poprawić samopoczucie.
Spirulina – zielony proszek zdrowia
Data publikacji:
2017-06-30
Spirulina to obecnie najlepiej, po słynnej chlorelli, przebadana roślina z grupy alg. Wpisana została na listę produktów spożywczych określanych mianem superfood – nadzwyczajnej żywności. Nie bez przyczyny – zawarte w niej bogactwo składników bardzo korzystnie wpływa na zdrowie człowieka.
Detoks alkaliczny. Dlaczego warto go zastosować?
Data publikacji:
2017-01-08
Detoks alkaliczny polega na oczyszczeniu ustroju z toksyn i złogów przy jednoczesnym jego odkwaszeniu. To prosty, skuteczny program, który poprawia witalność ciała już od poziomu komórkowego. Warto chociaż raz mu się poddać. Dlaczego?
Dlaczego warto stosować olejek z czarnuszki?
Data publikacji:
2016-02-09
Olej z czarnuszki cieszył się uznaniem już w zamierzchłych czasach. W starożytnym Egipcie uchodził wręcz za panaceum, stąd czarnuszka siewna bywa też nazywana egipską. Współcześnie jesteśmy w stanie stwierdzić, że opinie na temat właściwości czarnuszki były tylko częściowo przesadzone.
___________________________REKLAMA
___________________________________