Artykuły spożywcze
Data publikacji:
2016-01-28
Jaka jest wartość odżywcza pieczywa? Na co zwrócić uwagę stojąc przy sklepowej półce? Jeść czy nie jeść? Jeśli tak, to jaki, jeśli nie, to dlaczego? Postaramy się odpowiedzieć na te nasuwające się wątpliwości. Przedstawiamy krótki poradnik o tym, na co zwrócić uwagę i jak nie pogubić się w wyborze...
Tofu na zdrowie
Data publikacji:
2016-01-28
Otoczone wieloma mitami tofu to bardzo inspirujący składnik w zdrowej kuchni. Można z niego przyrządzać różne odżywcze potrawy. Dlaczego warto sięgnąć po tofu?
Mleko sojowe – alternatywa dla mleka krowiego
Data publikacji:
2016-01-28
Warto zapoznać się z właściwościami mleka sojowego – według naukowców łagodzi ono menopauzę, skutecznie zastępuje mleko i mięso, obniża cholesterol, a także chroni przed rakiem.
Jakie właściwości ma zielona kawa?
Data publikacji:
2017-09-29
Zielona kawa to modny zdrowotny trend. Jakie są opinie lekarzy o zielonej kawie? Czy rzeczywiście pomaga przyśpieszyć metabolizm? Ile trzeba jej pić, aby odczuć jej pozytywne działanie? I wreszcie – jaka jest cena zielonej kawy oraz czy spożywana w nadmiarze może zaszkodzić?
Grzyby – skarby jesieni
Data publikacji:
2016-01-28
Kojarzona z deszczem i pluchą jesień ma też swoje piękniejsze oblicze. To pora roku, podczas której na targu królują dorodne, czerwone jabłka, pękate dynie, fioletowe śliwki i bakłażany, a przede wszystkim aromatyczne grzyby. Wszystkie te produkty z powodzeniem można wykorzystać w kuchni, pichcąc...
___________________________REKLAMA
___________________________________