Artykuły spożywcze
Data publikacji:
2017-03-24
To niewiarygodne, jak wielka moc kryje się w maleńkich, niepozornych ziarnach lnu! Dlaczego warto spożywać siemię lniane i jak je przygotować, by w pełni czerpać z jego dobroczynnych właściwości?
Czy napoje gazowane tuczą i szkodzą zdrowiu?
Data publikacji:
2018-03-07
Lekarze i dietetycy od dawna przekonują, że najzdrowsza jest woda lub sok ze świeżo wyciśniętych owoców. Ale czy naprawdę napoje gazowane są aż tak niezdrowe dla naszego organizmu, że lepiej jest ich unikać? Czy napoje gazowane tuczą? Przedstawiamy kilka powodów, dla których lepiej zastąpić je...
Dlaczego najlepszy ryż to ten nieoczyszczony?
Data publikacji:
2016-11-22
Ryż to bezglutenowe zboże o różnorodnym zastosowaniu spożywczym. Skład ryżu jest wyjątkowy: to źródło lekkostrawnych węglowodanów, witamin: E oraz z grupy B, potasu i innych mikroelementów. Składników tych jest najwięcej w mniej oczyszczonych ziarnach zboża.
Na co pomaga herbata imbirowa?
Data publikacji:
2018-10-09
Imbir łagodzi objawy przeziębienia, bóle menstruacyjne i mdłości oraz reguluje pracę układu pokarmowego. Korzenna przyprawa jest również naturalnym środkiem przeciwdziałającym nudnościom. Ze względu na piekący smak i łykowatość, surowego imbiru nie należy spożywać samodzielnie. Dodawajmy go zarówno...
Aloes – dobrodziejstwo soczystych liści
Data publikacji:
2016-06-20
Mięsiste liście aloesu posiadają wiele cennych dla zdrowia właściwości. Aloes do picia to dobroczynny sok aloesowy, który wspomaga leczenie alergii i trudno gojących się ran, obniża poziom cukru oraz poprawia odporność. Natomiast stosowane zewnętrznie kosmetyki, takie jak maści, kremy lub żel z...
___________________________REKLAMA
___________________________________