Zdrowa żywność
Data publikacji:
2016-02-05
Wbrew temu, co sądzi się o cholesterolu, problemy z nim nie pojawiają się dopiero w podeszłym wieku. Obecny styl życia oraz odżywiania sprawia, że z jego nadmiarem borykają się również ludzie stosunkowo młodzi. Aby nie rozwinęło się to w poważną chorobę układu krwionośnego, niezbędne jest obniżenie...
Święte zboże, czyli niezwykłe właściwości amarantusa
Data publikacji:
2016-02-04
Amarantus przez Majów określany był mianem świętego zboża albo matki zbóż i nie było w tym wielkiej przesady. Te niepozorne nasiona zawierają więcej składników odżywczych i minerałów niż każde inne zboże i warto znaleźć dla nich stałe miejsce w naszej kuchni.
Biotyna – jakie ma znaczenie dla organizmu?
Data publikacji:
2017-05-05
Biotyna, witamina H, witamina B7. Czy to idealny kompleks witaminowy, składający się z kilku różnych witamin? Nic bardziej mylnego. To trzy różne nazwy jednego i tego samego związku, który pełni w organizmie wiele rozmaitych funkcji. Jakie jest działanie biotyny i co warto o niej wiedzieć? Jakie...
Jak zdrowo i smacznie przygotować sylwestrową kolację?
Data publikacji:
2016-12-31
Organizując Sylwestra w domu wielu z nas zastanawia się nad menu na ten wieczór. Każdy chce przygotować coś smacznego, zdrowego, a jednocześnie szybkiego, żeby nie spędzić całego dnia w kuchni. Dlatego przedstawiamy kilka przepisów na szybkie przekąski na imprezę.
Koenzym Q10 – energia w kapsułce
Data publikacji:
2016-12-08
Koenzym Q10 przez wiele osób kojarzony jest z kosmetyką, a dokładniej z kremami do twarzy. Jako antyoksydant ma przywrócić młodość i zdrowy wygląd naszej skóry. Poprzez działanie neutralizujące wolne rodniki przyczynia się do ochrony komórek przed uszkodzeniem, co w efekcie przekłada się na poprawę...
___________________________REKLAMA
___________________________________