Zdrowa żywność
Data publikacji:
2020-12-08
Cukrzyca –szczególnie ta nabyta, czyli typu 2 – jest jedną z najczęstszych chorób w krajach rozwiniętych. W 2019 roku Główny Urząd Statystyczny szacował, że na cukrzycę w Polsce cierpi aż 2,1 mln osób powyżej 15 roku życia, czyli około 6,5% całego dorosłego społeczeństwa w naszym kraju. Jest to...
Niezbędne kwasy omega 3, 6, 9
Data publikacji:
2020-01-29
Kwasy omega 3, 6 i 9 należą do grupy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Każdy z nich pełni inną rolę, dlatego aby zachować zdrowie, należy zadbać o obecność w naszym organizmie wszystkich trzech rodzajów kwasów omega. Jest to ważne szczególnie teraz, gdy tryb życia przeciętnego...
Co zamiast masła?
Data publikacji:
2018-11-16
Masło czy margaryna – odwieczny dylemat! A gdyby tak podejść do tematu od innej strony i spróbować wyeliminować z naszej diety zarówno masło, jak i margarynę? Czym moglibyśmy smarować kanapki? Jakie zamienniki masła i margaryny moglibyśmy stosować? Oto kilka propozycji, które bez wątpienia warto...
Zdrowsze zamienniki cukru w diecie
Data publikacji:
2018-01-22
Dieta dorosłych i dzieci bardzo często obfituje w cukier. Zbyt duża ilość tego składnika w codziennym menu negatywnie wpływa na nasze zdrowie, prowadząc przede wszystkim do nadwagi i otyłości czy do chorób układu krążenia. Na całe szczęście istnieją zamienniki cukru. Ksylitol, miód, stewia, syrop z...
Mleczko pszczele – eliksir zdrowia i młodości
Data publikacji:
2017-09-06
Mleczko pszczele wytwarzane jest przez pracowite pszczoły robotnice. Stanowi pokarm dla królowej roju. Ponieważ przeznaczone jest dla pszczoły, od której zależy ciągłość istnienia owadziej rodziny, jest eliksirem witalności i zdrowia. Co istotne, niezwykłe właściwości mleczka pszczelego przynoszą...
___________________________________
___________________________REKLAMA