Zdrowa żywność
Data publikacji:
2017-05-24
Sól himalajska wydobywana jest w Pakistanie, leżącym u podnóża Himalajów – na terenach, gdzie w czasach prehistorycznych znajdował się ocean. W sprzedaży dostępna jest w różnym przedziale kolorystycznym: od białego, po jasnoróżowy oraz ciemnoczerwony, który zależy w głównej mierze od zawartości w...
Migdały – zdrowa przekąska dla każdego
Data publikacji:
2017-09-28
Migdały, czyli nasiona migdałowca (niewielkiego drzewa o wysokości do ok. 10 metrów), mają wiele cennych substancji odżywczych. Pomimo że są kaloryczne, warto wprowadzić je do diety. Co zawierają migdały?
Mleczko pszczele – eliksir zdrowia i młodości
Data publikacji:
2017-09-06
Mleczko pszczele wytwarzane jest przez pracowite pszczoły robotnice. Stanowi pokarm dla królowej roju. Ponieważ przeznaczone jest dla pszczoły, od której zależy ciągłość istnienia owadziej rodziny, jest eliksirem witalności i zdrowia. Co istotne, niezwykłe właściwości mleczka pszczelego przynoszą...
Błonnik – ważny składnik diety
Data publikacji:
2016-02-23
Mimo że nie ulega on procesom trawiennym, jest dla ludzkiego organizmu bardzo ważny. Jego rola w diecie nie zawsze była doceniana, jednak badania przeprowadzone w ostatnich dziesięcioleciach wykazały, że zajmuje w niej bardzo istotne miejsce – dowiedziono, że włókno pokarmowe korzystnie wpływa na...
Święte zboże, czyli niezwykłe właściwości amarantusa
Data publikacji:
2016-02-04
Amarantus przez Majów określany był mianem świętego zboża albo matki zbóż i nie było w tym wielkiej przesady. Te niepozorne nasiona zawierają więcej składników odżywczych i minerałów niż każde inne zboże i warto znaleźć dla nich stałe miejsce w naszej kuchni.
___________________________REKLAMA
___________________________________