Artykuły spożywcze
Data publikacji:
2016-02-04
Kiedy dopada nas głód, często sięgamy po niezdrowe przekąski - nagły spadek energii próbujemy zwalczyć czekoladą, a senność odpędzić małą czarną. Istnieje jednak alternatywa, dzięki której nie tylko dodamy sobie energii, ale dostarczymy również organizmowi cennych witamin i minerałów. Bakalie mają...
Czy warto jeść grzyby?
Data publikacji:
2017-10-23
Sezon na grzyby wciąż trwa. Co rano możemy spotkać w lasach na obrzeżach miast grupy zapalonych poszukiwaczy podgrzybków, maślaków i prawdziwków. Jednak grzyby niezmiennie budzą w nas lekki niepokój i odrobinę niepewności. Jak je jeść? Jakie mają właściwości i jak działają na organizm? Co warto o...
Kombucza – sięgnij po zdrowie!
Data publikacji:
2018-10-22
Kombucza, lekko gazowany napój herbaciany, staje się ostatnio coraz bardziej popularna. Jak ją przyrządzić? Kto powinien jej unikać? Czy zasługuje na miano eliksiru zdrowia i długowieczności?
Tapioka – lekkostrawna mąka z manioku
Data publikacji:
2018-11-23
Polacy często nie wyobrażają sobie obiadu bez ziemniaków. Ziemniaki i mięso to dla wielu tradycyjny skład posiłku w naszym kraju. Tymczasem w Ameryce Południowej na stołach króluje maniok. To właśnie z niego wytwarza się tapiokę, czyli lekkostrawną mąkę, która może stanowić podstawę wielu potraw....
Gorzka czekolada – dlaczego warto ją spożywać?
Data publikacji:
2018-06-04
Poprawia nastrój, dodaje energii, a w rozsądnych porcjach wpływa pozytywnie na pracę serca – to tylko niektóre z zalet gorzkiej czekolady. Na co zwrócić uwagę, kupując ten przysmak? Czy gorzka czekolada tuczy?
___________________________________
___________________________REKLAMA