Artykuły spożywcze
Data publikacji:
2016-04-22
My – Polacy, wychowani na tłustej i tuczącej kuchni, rzadko kiedy zdajemy sobie sprawę, że do tradycyjnego schabowego lub gulaszu można podać coś innego niż ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki. Otóż można. W dobie trendu na bycie fit & healthy zapewne coraz częściej obija nam się o uszy słowo...
Mleczko kokosowe – azjatycki przysmak o cennych właściwościach
Data publikacji:
2017-03-30
Mleczko kokosowe to produkt, który cieszy się obecnie ogromną popularnością wśród wszystkich, którzy poszukują nowych, oryginalnych smaków. Co więcej, oprócz walorów smakowych cechuje je szereg wartościowych dla naszego zdrowia składników.
Ksylitol - dlaczego warto zastąpić nim tradycyjny cukier?
Data publikacji:
2017-06-28
Aż o połowę mniejsza liczba kalorii i niski indeks glikemiczny to największe zalety cukru brzozowego, czyli ksylitolu, który może zastąpić tradycyjny cukier w diecie. Tym bardziej, że smakuje tak samo, a nawet oryginalniej, dzięki lekko miętowemu aromatowi i ma takie samo zastosowanie.
ABC płatków owsianych
Data publikacji:
2016-05-17
Czy Tobie też wydaje się, że wszyscy Twoi znajomi jedzą na śniadanie owsiankę? Masz wrażenie, że kanapki z żółtym serem i szynką już dawno poszły w odstawkę? I to wszystko dla miski szarej brei, kojarzącej się z więziennym lub szpitalnym jedzeniem. Co takiego jest w płatkach owsianych, że opanowały...
Kolorowy pierwiastek – chrom
Data publikacji:
2018-03-20
O chromie bardzo często słyszymy w kontekście walki z nadwagą i spalania zbędnej tkanki tłuszczowej. Czy w rzeczywistości ten pierwiastek chemiczny pomaga zrzucić dodatkowe kilogramy? Jak niedobór chromu może wpłynąć na nasze zdrowie? Które produkty zawierają ten mikroelement?
___________________________________
___________________________REKLAMA