Rejestracja
Tutaj jesteś: Strona głównaDietaKuchnia

Kuchnia

Tażin, czyli przepis na zdrowy slow food prosto z Maroka
0

Tażin, czyli przepis na zdrowy slow food prosto z Maroka

Data publikacji: 2016-11-06
Tażin to gliniany garnek złożony z glinianej misy i pokrywki ze specjalnym otworem, przez który wydobywa się część pary wodnej. Pozostała para pozostaje w naczyniu, dzięki czemu np. gotowane mięso dusi się i staje miękkie. Idealne rozwiązanie dla osób żyjących w zgodzie z filozofią slow food.
Kulinarna podróż do słonecznej Italii – na każdą kieszeń!
0

Kulinarna podróż do słonecznej Italii – na każdą kieszeń!

Data publikacji: 2016-10-14
Dietetycy przekonują, że najzdrowsza dieta to ta bogata w sezonowe owoce i warzywa, oparta na zmieniających się porach roku. Właśnie taka jest włoska cucina povera – tradycyjna kuchnia opierająca się na jadłospisie zaczerpniętym z wiejskich gospodarstw, wykorzystująca tylko to, co akurat daje...
Wszystkie smaki świata w kuchni wietnamskiej. Dlaczego jest ona uznawana za najzdrowszą?
0

Wszystkie smaki świata w kuchni wietnamskiej. Dlaczego jest ona uznawana za najzdrowszą?

Data publikacji: 2016-10-05
Intensywny zapach, bogactwo aromatów i wyrazisty smak potraw - tak w dużym skrócie można by opisać kuchnię wietnamską. Jest również lekka i kolorowa, a wszystko to zawdzięcza świeżym warzywom i owocom oraz różnorodnym ziołom i przyprawom. Specjalnością tamtejszej kuchni jest zupa wietnamska - phở.
3 przepisy na błyskawiczne i orzeźwiające koktajle
0

3 przepisy na błyskawiczne i orzeźwiające koktajle

Data publikacji: 2016-09-13
W letnie dni, gdy nieustannie towarzyszą nam upały, często tracimy apetyt i w efekcie spożywamy mniej witamin niż jest to zalecane, a nawet doprowadzamy do odwodnienia organizmu. Uzupełnić niezbędne minerały możemy w bardzo prosty sposób – sięgając po koktajl, przygotowany z różnych składników....
Tarator, sirene i szopska sałata, czyli zbliżenie na kuchnię bułgarską
0

Tarator, sirene i szopska sałata, czyli zbliżenie na kuchnię bułgarską

Data publikacji: 2016-08-19
Większość Polaków kojarzy Bułgarię z beztroskim plażowaniem. I słusznie. Rezydując jednak w europejskich hotelach, często nie mają okazji zapoznać się z prawdziwą, lokalną kuchnią. A to niezwykła gratka, bo w tym zakątku Europy kwitnie bogactwo smaków pełne słońca.
Wróć 1 ... 5 6 7 8 9 ... 10 Dalej
Magazyn Rodzina Zdrowia
nr 25/2021

Czytaj ZA DARMO!

.

___________________________REKLAMA

___________________________________