Rejestracja
Tutaj jesteś: Strona głównaDietaKuchnia

Kuchnia

Tanie dania na studencką kieszeń. Jak szybko przygotować niedrogi obiad?
0

Tanie dania na studencką kieszeń. Jak szybko przygotować niedrogi obiad?

Data publikacji: 2017-01-13
Co prawda mit biednego studenta ma się dobrze, jednak obecni studenci nie są aż tak ubodzy, żeby zamawiać jedną zupę i 6 łyżek. Niemniej, wciąż wolą przeznaczyć więcej kieszonkowego na pomoce naukowe i zabawę niż na zbilansowany, pożywny obiad. Istnieje jednak kilka sposobów, które pozwolą szybko,...
Dietetyczne pierniczki świąteczne – mniej kalorii, tyle samo smaku!
0

Dietetyczne pierniczki świąteczne – mniej kalorii, tyle samo smaku!

Data publikacji: 2016-12-24
Do upieczenia tradycyjnych pierników potrzebna jest: mąka, miód, cukier, proszek do pieczenia, przyprawy korzenne, jajka, a także margaryna. Do dekoracji: lukier, polewa czekoladowa, bakalie lub kolorowe posypki. Czym zastąpić te składniki, żeby pierniczki były mniej kaloryczne i czy będą smakowały...
Przetwory z… jarzębiny. Smaczne, zdrowie, a nawet lecznicze!
0

Przetwory z… jarzębiny. Smaczne, zdrowie, a nawet lecznicze!

Data publikacji: 2016-11-24
Nie wszyscy wiedzą, że jarzębina to nie tylko piękna ozdobna roślina, ale też przysmak, dodatek do wielu dań, a nawet środek leczniczy. Jarzębina zawiera dwa razy więcej karotenu niż marchew, ma tyle witaminy C co cytrusy, a co najlepsze, można ją spożywać i to pod wieloma postaciami, z wyjątkiem...
Poznaj tajemnice kuchni żydowskiej
0

Poznaj tajemnice kuchni żydowskiej

Data publikacji: 2016-11-19
Wieki, w których Żydzi żyli w diasporze sprawiły, że tradycyjna żydowska kuchnia łączy w sobie elementy wielu narodów i kultur. Dzisiaj jest popularna na całym świecie, a restauracje, serwujące koszerne, żydowskie potrawy można znaleźć wszędzie, na amerykańskich fastfoodach kończąc.
Co mają wspólnego pierogi z gyozą, tiropitakią i mandu?
0

Co mają wspólnego pierogi z gyozą, tiropitakią i mandu?

Data publikacji: 2016-11-10
Choć przez Polaków uważane za typowo polskie danie, pierogi występują w różnych częściach świata. W zależności od regionu, różnią się kształtem, wymiarem, a także sposobem przyrządzania. Pierogi z różnych stron świata mają rozmaite walory smakowe, bo przecież, co kraj to obyczaj.
Wróć 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 Dalej
Magazyn Rodzina Zdrowia
nr 25/2021

Czytaj ZA DARMO!

.

___________________________REKLAMA

___________________________________