Rejestracja
Tutaj jesteś: Strona głównaDietaZdrowa żywność

Zdrowa żywność

Gdzie występuje witamina U i w jaki sposób możemy ją wykorzystać dla poprawy zdrowia?

Gdzie występuje witamina U i w jaki sposób możemy ją wykorzystać dla poprawy zdrowia?

Data publikacji: 2016-08-28
Wśród bardziej znanych witamin o udowodnionym korzystnym wpływie na skórę, wymienić można choćby witaminy A, C czy E. Jednak niewiele osób kojarzy substancję określaną mianem witaminy U. Pod tą nazwą kryje się S-metylometionina – związek występujący rzadko, przede wszystkim w soku z liści kapusty....
Spirulina – zielony proszek zdrowia

Spirulina – zielony proszek zdrowia

Data publikacji: 2017-06-30
Spirulina to obecnie najlepiej, po słynnej chlorelli, przebadana roślina z grupy alg. Wpisana została na listę produktów spożywczych określanych mianem superfood – nadzwyczajnej żywności. Nie bez przyczyny – zawarte w niej bogactwo składników bardzo korzystnie wpływa na zdrowie człowieka.
Superżywność (superfoods) – moda czy może zdrowy sposób na życie?

Superżywność (superfoods) – moda czy może zdrowy sposób na życie?

Data publikacji: 2018-01-10
W dzisiejszych czasach obserwuje się tendencję konsumentów do spożywania żywności, która pozwoliłaby zachować zdrowie i dobre samopoczucie do późnych lat starości. Niedawno obok żywności funkcjonalnej pojawił się termin „superżywności”, stanowiący nie tylko chwyt marketingowy, ale i określenie...
Właściwości rabarbaru – dlaczego rabarbar jest dobry dla zdrowia i figury?

Właściwości rabarbaru – dlaczego rabarbar jest dobry dla zdrowia i figury?

Data publikacji: 2016-06-17
Rabarbar jest byliną uprawianą ze względu na jej wyjątkowo atrakcyjne, zielono-fioletowe lub soczysto czerwone łodygi. Ta roślina zielna pochodzi z Syberii, jednak popularna jest w wielu częściach Europy i Ameryki Północnej. Chociaż powszechnie uważana jest za owoc, w rzeczywistości rabarbar jest...
Dlaczego warto jeść nasiona chia?

Dlaczego warto jeść nasiona chia?

Data publikacji: 2017-05-10
Szałwia hiszpańska, znana też jako nasiona chia, to kopalnia kwasów omega-3, w tym szczególnie kwasu ALA, błonnika, fosforu i wapnia. Te małe nasionka wzmacniają kości, wspomagają trawienie, poprawiają koncentrację, a nawet mogą zapobiegać nowotworom piersi, szyjki macicy i sutka.
Wróć 1 2 3 4 ... 11 Dalej
Magazyn Rodzina Zdrowia
nr 30

Czytaj ZA DARMO!

.

___________________________REKLAMA

___________________________________