Artykuły spożywcze
		        Data publikacji: 
		        2016-02-09
	        
	        
	        Chlorek sodu – znany każdemu pod nazwą zwyczajową sól kuchenna – gości na naszych stołach od początku ludzkości, bez niej nie ma życia. Jednak jaki jest związek pomiędzy solą a zdrowiem? Wielu z nas nie wyobraża sobie nie posolić jajka czy pomidora. To prawda, że sól podkreśla smak potraw. Jednak...
        Nietypowe produkty, z których robi się dżemy
		        Data publikacji: 
		        2016-02-05
	        
	        
	        Sezon letni raczy nas typowymi dla tego okresu owocami, z których robimy domowe konfitury. Rzadko wykorzystujemy inne owoce, warzywa czy cytrusy, by robić z nich słodkie przetwory. A niesłusznie, bo można z nich wyczarować zaprawy, których smak osłodzi zimowe popołudnia. Jeśli zastanawiasz się, jak...
        Zdrowa przekąska – bakalie
		        Data publikacji: 
		        2016-02-04
	        
	        
	        Kiedy dopada nas głód, często sięgamy po niezdrowe przekąski - nagły spadek energii próbujemy zwalczyć czekoladą, a senność odpędzić małą czarną. Istnieje jednak alternatywa, dzięki której nie tylko dodamy sobie energii, ale dostarczymy również organizmowi cennych witamin i minerałów. Bakalie mają...
        Rola cukrów w codziennej diecie
		        Data publikacji: 
		        2016-02-04
	        
	        
	        Węglowodany, zwane potocznie cukrami, to swego rodzaju paliwo dla naszego mózgu i mięśni. Zatem nie trudno się domyślić, że rola cukrów w organizmie jest bardzo istotna. Regulują one metabolizm tłuszczów poprzez utlenienie kwasów tłuszczowych, oraz budują struktury komórkowe. Ze względu na rolę,...
        Tofu na zdrowie
		        Data publikacji: 
		        2016-01-28
	        
	        
	        Otoczone wieloma mitami tofu to bardzo inspirujący składnik w zdrowej kuchni. Można z niego przyrządzać różne odżywcze potrawy. Dlaczego warto sięgnąć po tofu?
        ___________________________________
___________________________REKLAMA

 
		   
        
        







