Kuchnia
Data publikacji:
2019-07-19
Lato to czas urlopów, wysokich temperatur, kąpieli w jeziorze, ale także grillowania, ognisk i pikników na dworze. Letni czas spędzony w gronie znajomych i rodziny to chwile beztroski, na które często czekamy cały rok. Czasami jednak grillowane potrawy mogą spowodować u nas przykre dolegliwości, a...
Jak zorganizować domową spiżarnię?
Data publikacji:
2018-12-21
Jesienią zwiększa się liczba gromadzonych przetworów z warzyw i owoców. Dżemy, konfitury, soki wypełniają kuchnie, a ponieważ coraz częściej mówi się o ich zaletach, urządzanie spiżarni w domu jest coraz popularniejsze. Jak wygospodarować kącik na domowe zaprawy? W co się zaopatrzyć, aby...
Słodkie smaki Bożego Narodzenia
Data publikacji:
2018-12-17
W Polsce na świątecznym stole nie może zabraknąć piernika i pierniczków, makowca oraz sernika. Ciasto na Boże Narodzenie jest tak samo ważne jak wigilijny karp czy pierogi z kapustą i grzybami. Jakie wypieki jada się w innych krajach Europy? Może w tym roku skusimy się na julekake z brązowym serem,...
Kuchnia molekularna – co warto o niej wiedzieć?
Data publikacji:
2018-10-30
W czasach ciągle wzrastającego zainteresowania gotowaniem mogłoby się wydawać, że mało już nas zaskoczy. Tymczasem kuchnia molekularna nie tylko pozwala na zamknięcie znanych nam smaków w zupełnie nowych formach, ale potrafi być także prawdziwie spektakularnym przedstawieniem. Na czym polega...
Lato w słoiku – dżemy z egzotycznych owoców
Data publikacji:
2018-08-17
Lato kojarzy nam się nie tylko ze słoneczną pogodą i wakacjami, ale również z soczystymi owocami. Bardzo często ich wyjątkowy smak zamykamy w słoikach. Dzięki przetworom jesienią i zimą możemy delektować się słodyczą truskawek bądź delikatną kwaskowatością wiśni. Warto również przyrządzić dżem z...
___________________________________
___________________________REKLAMA